Nå har jeg klagerett!

Jeg innrømmer glatt at jeg ikke kan mest om politikk, men hver gang det er valg så stemmer jeg. Det er vel den ene gangen jeg virkelig tar et valg selv om jeg ikke nødvendigvis har all informasjonen jeg kanskje skulle ønske. Dessuten – alle partiene lover mye forskjelling, men siden ingen bestemmer helt alene må de inngå kompromisser noe som gjør at alt ikke skjer uansett.

(bildet er et gammelt valgkort for det kom jo ikke fysisk i år)

Så hvorfor stemmer jeg hver gang det er valg når jeg ikke nødvendigvis føler at jeg kan nok; at jeg “vet” at partiene aldri får oppfyllt alle sine løfter (og media stadig vekk skriver om politikere som ikke nødvendigvis har de beste moralske kompassene til enhver tid)? Enkelt – vi lever i et demokrati og jeg ønsker at vi skal beholde det. Selv om jeg ikke alltid tror at min stemme har mest å si, vil jeg bidra i samfunnet.

I tillegg har jeg, ved å stemme, klagerett. Med det så mener jeg at om politikere vedtar ting jeg ikke er enig i, så kan jeg klage av hjertets lyst. Rett og slett fordi jeg har gjort et forsøk. Har du ikke stemt, så har du på en måte sagt at uansett hva politikerne bestemmer så er det helt greit for deg.

Så i dag, på valgdagen, benyttet jeg meg av stemmerett som nå gir meg klagerett de neste fire år når det gjelder storting og regjering.

Har du skaffet deg klagerett for de neste fire årene?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg