Å lage noe på kjøkkenet har innimellom en tendens til å bli litt rot. Denne gangen var det fordi jeg testet noe jeg aldri har lagd før: tomatsaus.
Det ble faktisk ikke så verst – litt imponerende siden jeg ikke hadde noen oppskrift å forholde meg til.
Jeg har grodd tomater i år med målet å lage tomatbønner – det ble litt lite bønner, og desto mer tomater så jeg må jo bruke dem til noe.
Å få skinnet av tomatene var et sølete prosjekt… jeg kuttet ut litt av toppen og kjernen, la dem i omtrent kokende vann, hadde de så i kaldt vann så jeg kunne håndtere dem og fjerne skinnet. Dette var en utfordrende jobb fordi de var fremdeles ganske varme og ikke alt skinnet slapp like lett… Neste gang blir det å gjøre det på en litt annen måte. Skjønt, de tomatene jeg har puttet i fryseren gjorde jeg ikke noe med – så å få ut kjernen blir en utfordring der.
Resten av middagen var spaghetti og karbonadedeig og resultatet ble ganske bra. Selv om tomatsausen ble litt tynn var den god.
Hvordan jeg lagde tomatsausen var å fjerne skinnet av tomatene, mose de og kokte gulrøtter og krydre med basilikum, persille og oregano. Neste gang tror jeg at jeg vil ha i mer gulrøtter og squash – kan den ikke blir fullt så rennende da? Har du andre tips tas de imot med takk!
Totalen ble bra, men selv om det smakte godt følte jeg at det manglet noe – usikker på hva. Blir spennende å lage dette flere ganger!