En mulig løsning på strømkrisen?

For det første: kan vi slutte å skulle elektrifisere alt før vi faktisk har nok strøm til det? (eller har vi nok strøm? i så fall: hvorfor er den så himla dyr??)

Dessuten – hvorfor må vi alltid tenke så stort hele tiden? Med det mener jeg for eksempel disse (forhatte) vindturbinene som blant annet ødelegger reinbeiter. De er store, stygge, lager store uenigheter mellom folk og ødelegger natur på flere ulike måter (dreper fugler og innsekter, store inngrep i natur som aldri vil være mulig å tilbakestille til original stand, lys og lydforurensning og minimerer fri natur som er utrolig viktig for folkehelsen).

Jeg tenkte på et uttrykk jeg ofte bruker når jeg skal gjøre større prosjekter: mange bekker små gjør stor å. Med andre ord: mange små ting kan sammen utrette enorme ting – bare tenk på mauren og hvordan de lever.

Hva med å finne en måte å benytte energi vi uansett lager? (kanskje ikke like nyttig på denne måten, men et godt eksempel på hva som er mulig)

Det er mange treningssentre rundt om i landet – finn en måte å lagre og bruke energien på.

Jeg tviler ekstremt mye på at det ville gitt mye energi, men jeg fikk en liten vifte-sak til å ha stående på vedovnen min. Når jeg fyrer varmes ovnen opp og viften begynner å gå fordi luften bak er kjøligere enn luften under og foran. Det er energi.

Om vi har mange mindre ting som lager energi på den måten er det en start. Kan vi finne en måte å lagre den energien på så vi kan bruke den senere vil vi ha mindre behov for å ødelegge store naturområder og skape splid i befolkningen.

Så hvilke andre mindre ting kan brukes på den måten og kan noen gjøre det mulig å faktisk, vel, gjøre det??

(på treningssenter har de ergometersykler, elipsemaskiner, romaskiner og sikkert andre ting; hjemme har jeg den lille viften på ovnen og jeg har en vanlig sykkel – det finnes sikkert utallige andre mindre ting en kan bruke for å lage energi)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg