Gjør deg klar for 2019

Er du en av de som lager nyttårsforsetter og starter bra, men så blir det for mye tredje uken i januar så du bare kutter ut alt?

Trøst deg med at du ikke er alene.

Har du lyst til å gjøre endringer i 2019 er du ikke nødt til å begynne 1. januar, du kan begynne akkurat når det måtte passe. Du kan faktisk begynne nå!

Med tanke på at vi er midt i innspurten til julen med alt som hører til syns du kanskje det virker litt merkelig å skulle gjøre enda mer nå? Det er faktisk ikke det. Å slippe å bli overveldet i starten av januar av alt du tenkte du skulle gjøre i løpet av 2019 er ofte ikke det beste utgangspunktet.

Vær snill med deg selv og gi deg selv et bedre utgangspunkt denne gangen. Du vet hvor du er i livet akkurat nå (håper jeg), men vet du egentlig hvor du vil? Starten med å lage en plan er faktisk å vite hvor du vil, eller i det minste ha en ide om hvilken retning du vil gå.

Dette er ting du kan tenke over mens du vasker og rydder og baker kaker til jul. Ha gjerne en notatblokk og penn eller andre måter å kunne finne igjen tankene dine på når du har tid til å sette deg ned med dem.

Se for deg hvordan du vil at livet ditt skal være om ett år; desember 2019. Hva har du lyst til å klare å få gjort i løpet av neste år? Hva er målene dine?

Noe av det viktigste når du velger deg mål er at du vet hvorfor du vil nå akkurat de målene du har satt deg. Grunnen til målene dine trenger ikke gi mening til andre, så lenge de gir mening til deg og motiverer deg til å faktisk klare å gjennomføre dem.

Skriv ned målene dine og hvorfor du vil nå akkurat disse målene. Husk at du ikke burde ha for mange mål på en gang, da blir det vanskeligere å gjennomføre alt fordi fokuset ditt blir delt og det kan blir vanskelig å ha fullt fokus på det du vil få til.

Når du har bestemt deg for hva målene dine er, legg en slagplan og del opp målene i mindre biter.

Du vet nå hvor du ønsker å være om ett år, men hvor er du nødt til å være i juli for å nå desembermålet ditt? Hva med i april? Hva må du begynne med i januar for å nærme deg målet ditt?

Husk å minne deg selv på de store målene dine ved å ha dem et sted du ser dem til stadighet, helst sammen med listen over hvorfor du ønsker å nå disse målene.

Minn deg selv på de små målene ved å gjøre noe hver dag. Husk at ikke alle dager er like så noen dager får du gjort mer enn andre, men så lenge du gjør noe kommer du hele tiden nærmere målet ditt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg