Budsjett for september

Notatbok, linjal, kalkulator og pen. Alt jeg bruker for å sette opp ett månedsbudsjett.

Joda, budsjett skal teknisk sett være dynamisk, men jeg vet stort sett hva som kommer til å skje i løpet av neste måned (og så legger jeg alltid inn litt ekstra buffer om jeg tror det skal skje noe jeg ikke har fått med meg). Derfor bruker jeg kulepenn når jeg fyller ut i budsjettet mitt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

September er første måneden min med full lønn fra den nye jobben. Det er også en måned hvor jeg får litt ekstra fra ekstrajobben fordi jeg har jobbet mer der enn det jeg vanligvis kommer til å gjøre. Så de to tingene gjør meg usikker på akkurat hvor mye jeg kommer til å få inn, men satser på at jeg er får ca det jeg tror…

Budsjettet mitt er sånn at alt står sammen, men de faste utgiftene står øverst. De faste utgiftene er nettopp det; faste. Likevel er det noen av summene det er mulig å endre ved behov, sånn som ekstra nedbetaling av boliglån, fond og sparing.

Husleie 4.135
Boliglån (inkludert ekstra betaling) 7.500
Lån M&P 4.000
Strøm/nettleie 626,70
Forsikringer 978
Studielån 1.200
Linser 245
Fond 1.000
Sparing 1.500
Mobil 199

En annen endring som er mulig i budsjettet er studielån. Den egentlig nedbetalingen nå er kr 1.134, men fordi Ingrid fra bloggen Voksen, til slutt og jeg har en utfordring gående setter jeg den alltid opp til kr 1.200,- Dette er noe jeg har sett litt på de siste dagene og funnet ut at jeg har tror jeg har lyst til å sette det enda noe mer opp over nyttår når jeg har betalt enda litt mer ned på boliglånet.

Strøm og nettleie er en fast utgift fordi den kommer hver måned, men den er variabel fordi det avhenger helt av når på året det er og hva strømprisen er på det tidspunktet. Noe jeg føler er umulig å forutsi. Det eneste jeg vet er at strømmen generelt koster meg mer i vinterhalvåret fordi jeg bruker mye på oppvarming (jeg har et kaldt hus).

Dermed kan jeg endre noe i noen av summene om det skulle være behov for det.

De variable utgiftene mine er ganske faste de også egentlig.

Matbutikk 2.000
Transport + parkering 1.000
Bompenger 300
Klær og sko 700
Diverse 1.716,30
Tannlege 1.200

Jeg jobber med å få det jeg bruker på parkering ned. Noe som for tiden fungerer ganske godt siden jeg stort sett har gratis parkering på min nye hovedjobb. Flaks for meg!

Bompenger er alltid litt variabelt og jeg skjønner meg aldri helt på den. Noen ganger kommer den hver måned, mens andre ganger kommer den omtrent annenhver måned. Beløpet er stort sett rundt kr 300, så det kan ha en sammenheng der.

Tannlegen har satt opp time til meg i september og selv om jeg helst vil droppe hele greia er det lurt å dra. Ja, det koster litt, men jeg føler meg trygg på tannlegen jeg går til. Det ville vært billigere om jeg gikk til tannpleier når det bare er sjekk, men siden tannlegeskrekken henger i føler jeg det er noe som er helt greit å bruke litt ekstra penger på for å slippe å bli supernervøs.

Vanligvis har jeg sjeldent et stort beløp på klær og sko, men jeg har slitt ut et par sko og jeg ønsker å kjøpe nye. Vurderer faktisk å bestille på nett siden jeg bare skal ha en ny utgave av noen jeg allerede har.

Har du lagd budsjett for september?

#budsjett #penger #planlegging #september #tannlege #tannlegeskrekk #sko #shopping

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg