9 ting jeg ikke bruker penger på

Jeg elsker jo lister, så det å skrive lister på bloggen er kanskje noe jeg burde gjøre mer av?

Uansett, Ingrid fra bloggen Voksen, til slutt tok kontakt med meg og lurte på om jeg også ville være med på denne “listeposten” sammen med flere andre økonomibloggere. Jeg sa ikke ja med en gang fordi jeg syns det ble vanskelig å komme opp med ti ting jeg pleide å bruke penger på som jeg ikke lenger kjøper. Så min liste blir en variant; ni ting jeg enten ikke bruker penger på, eller bruker mindre penger på nå enn jeg gjorde før. Listen er nummerert fordi jeg liker tall, men tingene er ikke i prioritert rekkefølge.

1. Kjøpe lunsj på jobb. Dette er noe jeg aldri har brukt mye penger på, men i perioder har det tatt litt av. Heldigvis lærte jeg hjemmefra når jeg var liten å smøre med matpakke, og det er noe jeg stort sett fremdeles gjør. Så dette bruker jeg aldri mye penger på, men en gang i blant unner jeg meg litt “luksus” ved å kjøpe lunsj.

2. Bøker. En stund kjøpte jeg bunker med bøker på nett fordi jeg syns det var så gøy å få pakke i posten og jeg liker godt å lese bøker. Jeg har nå godt over en full bokhylle med uleste bøker og trenger virkelig ikke flere. Dessuten så finnes det bibliotek! Jeg har brukt biblioteket siden jeg var liten, og det er nok noe jeg aldri kommer til å slutte med. Så denne har vært enkel å kutte ned på igjen.

3. Garn. Jeg har store mengder med garn og trenger virkelig ikke mer av det. Så her har jeg for tiden kjøpestopp. Jeg har bestemt meg for at jeg må bruke opp garn før jeg kan kjøpe nytt.

4. Mat. Jeg bruker definitivt penger på mat, men det siste året har jeg blitt mye flinkere til å planlegge måltider noe som gjør at jeg sparer mye her. Jeg sparer tid, penger og slipper å kaste så mye mat, så dette er et supert valg for min del.

5. Godteri. Jeg hadde en periode når jeg studerte at jeg blant annet spiste en stor sjokoladeplate minst annenhver dag. Det ble hverken billig eller sunt i lengden. Heldigvis klarte jeg å trappe ned. Så nå går det mye mindre penger til godteri. Jeg er ikke en som spiser sunt hele tiden, men jeg gjør et hederlig forsøk på å spise balansert.

6. Alkohol. Da jeg var i 20-årene var det en god del festing, noe som også inkluderte en god mengde med alkohol. Noe som absolutt ikke er billig, så det at jeg nå fester veldig sjeldent gjør at summene jeg bruker på alkohol har minsket ganske drastisk.

7. Stearinlys. Jeg elsker stearinlys, spesielt i vinterhalvåret. Det er noe med at jeg syns det blir en fin og hyggelig stemning av å ha stearinlys i stua som lyser opp med sine flakkende flammer når det er mørkt ute.

8. NRK-lisens. Dette betalte jeg bare en liten periode i livet. Følte det ganske unødvendig selv da fordi jeg så omtrent aldri på TV. Nå er det blitt ganske mange år siden jeg hadde TV, og jeg betaler dermed ikke denne lisensen. Innbiller meg at jeg sparer en del på det, for jeg syns å huske at det ble minst et par hundrelapper i måneden den gangen jeg hadde TV og betalte.

9. Sparing. Dette er et litt sårt punkt for meg for øyeblikket. Jeg har alltid spart penger (tror jeg i alle fall). Så det at jeg har en overgangsperiode med inntekt nå gjør at jeg plutselig har en god del mindre å rutte med om dagen. Noe som gjør at jeg fokuserer på å ha nok penger å leve for ved siden av å få betalt alle regningene mine. Det gjør at jeg sparer mye mindre enn jeg er vant med.

Har du noen ting du ikke lenger bruker penger på; eller bruker mindre penger på nå enn du gjorde før?

Del dine tips i kommentarfeltet.

#penger #privatøkonomi #personligøkonomi #lister #økonomi #samarbeid #sparing

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg