#Girlboss

/Reklamelink

Hvorfor bruker vi ord som girlboss og girlpower? Når jeg leste boken #GIRLBOSS av Sophia Amoruso tenkte jeg først ikke så mye over det. Jeg tenkte faktisk egentlig ikke over ordbruken girlboss før jeg la ut en liten smakebit av boken på bokbloggen min, og en av leserne kommenterte at hun ikke helt likte det ordet.

Boken handler om en sterk kvinne som nesten ved en tilfeldighet, men også mye hard jobbing ender opp med et stort selskap som omsetter for veldig mye og har mange ansatte. Jeg likte boken veldig godt, den var lettlest og underholdende.

Likevel, kommentaren fra bokbloggen fikk meg til å tenke. Vi bruker ord som girlpower og girlboss når vi snakker om kvinner som har gjort noe stort. For det første; hvorfor bruke girl og ikke woman som det egentlig burde? Vi er da kvinner, ikke jenter lenger – det er faktisk en forskjell på dette. For det andre; menn har ikke den typen ord de bruker som jeg vet om. Er det fordi boypower og boyboss ikke helt høres like bra ut? Hvorfor må kvinner ha ord for dette? Kan det ikke bare være at de er sterke personer som har fått til noe som har en innvirkning? Hvorfor må det vinkles på det kvinnelige kjønn? Jeg trodde vi stort sett var kommet til det punktet hvor kvinner og menn skulle være like i mange henseender.

Jeg merker at temaet gjør meg frustrert og irritert. Jeg skulle ønske at det ble fokusert på personen framfor hvilket kjønn en person har. Er det virkelig så vanskelig? (det virker litt sånn). Det er ikke så lenge siden den internasjonale kvinnedagen, og så vidt jeg husker var det flere som mente at den dagen kanskje hadde utspilt sin rolle. Etter min mening tar de feil – så lenge vi føler at vi er nødt til å bemerke at det er en kvinnelig person som har gjort noe fremfor at det er en person som har gjort noe, så trenger vi den dagen.

#girlboss #girlpower #boypower #boyboss

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg