Ny favorittmiddag?

Noen ting er enklere enn jeg har innbilt meg. For eksempel det å lage hjemmelagde fløtegratinerte poteter. Lenge har jeg kjøpt ferdig fra butikken – du vet, sånn som ligger i frysedisken. Enkelt og godt, men noen ganger er det gøy å lage ting fra bunnen. Det ser kanskje ikke alltid mest delikat ut, men himmel så godt det smaker!

Litt grønnsaker, litt kjøtt og hjemmelagde fløtegratinerte poteter. Siden jeg ikke har noen direkte oppskrift tar jeg det litt på slump. Jeg smører en ildfast form med smør, legger i skivede, skrelte poteter, strør et urtesalt som heter Herbamare over, før jeg har et lag med revet ost. Dette legger jeg i to lag før jeg fyller på en god del kremfløte og en liten dæsj med matfløte. Så står i de i ovnen i omtrent en time på 180/190 grader på varmluft. Da er de ferdig. Noe jeg ikke helt har klart å finne ut av enda er hvordan det øverste ostelaget ikke skal bli så mørkt – så her tar jeg gjerne imot tips!

 

2 kommentarer
    1. Kjempegodt med hjemmelagde fløtegratinerte poteter 😊 Det øverste laget med ost har jeg over bare de siste 20-25 minuttene, litt avhengig av hvilken ostetype jeg bruker, så noen ganger også kortere. Det kan også legges over bakepapir eller folie, men jeg foretrekker å ta ut formen og strø på øverste lag til siste steketid.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg