Hvordan holde ut når ting er vanskelig

For de fleste av oss går livet litt opp og ned. Noen ganger irriterende, mens andre ganger er det kanskje greit.

Tenk om livet alltid hadde vært fantastisk – ville du faktisk klart å legge merke til det?

Det har tatt meg lang tid, men jeg har endelig innsett at det faktisk er en bra ting at livet går litt opp og ned så lenge det ikke går for mye ned. Om livet er bra blir en veldig vant med det og en del av oss kan fort komme til å tenke på alle de tingene vi ønsket var bedre og som vi ønsker å endre. Helt greit det altså, men noen ganger kan det være lurt å få litt perspektiv på eget liv.

Personlig hadde jeg en lang nedoverbakke og har de siste to årene klatret oppover igjen. Jeg har fremdeles dårlig dager innimellom, men jeg er desto gladere for de gode dagene. De dagene jeg tok for gitt før. De bra dagene jeg ofte tenkte ikke var helt bra nok og ønsket at var bedre. Jeg vet at mange andre også har dårlig perioder og jeg skulle ønske de slapp det.

Likevel, selv så langt nede jeg var har jeg lært noe. Jeg har lært at når livet er vanskelig kan det faktisk være lurt å endre tankegang. Min tankegang var nemlig slik:

Her er problemet: det er ikke alltid alle ting går over av seg selv. Noen ganger er det behov for hjelp. Hjelp fra familie, fra venner eller fra profesjonelle.

Poenget er at noen ganger skal du ikke holde ut. Noen ganger skal du spørre om hjelp.

Det er vanskelig for noen, og det kan være vanskelig for andre. Noen ganger kan det også være vanskelig å ta imot hjelp du blir tilbydt eller har spurt etter.

Hvor du havner vet du selv. Det viktigste er at om du merker at ting er vanskelig og du ikke er sikker på om det går over av seg selv: du skal du ikke holde ut. Andre ganger kan det være at å holde ut faktisk er det riktige. Det valget kan være et vanskelig valg, men ofte er du den eneste som kan ta valget for deg.

Jeg har lært litt, men er fremdeles ikke alltid like flink til å si ifra. Så der satser jeg på at øvelse gjør mester.

Så om du syns livet er vanskelig, spør deg selv: tror jeg virkelig at dette kommer til å gå over av seg selv; eller skal jeg ta et vanskelig, men også et smart valg om å be om hjelp på et eller annet vis?

Husk at livet er en berg- og dalbane, du må ha både oppturer og nedturer, men du kan være med å velge hvilke berg-og dalbane som skal være ditt liv.

#tanker #livet

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg