Vil du ha oppskriften?

 

Er det noe jeg har bakt utallige ganger, og fått skryt for hver eneste gang andre har smakt de, så er det horna jeg baker.

Kunne mest sannsynlig ikke vært enklere, men du så gode de er!

Oppskriften til 16 horn er som følger:

Bland sammen 15 dl hvetemel og 1 pakke tørrgjær i en bolle.

 

Varm 6 dl lettmelk og 2 ss olje så det er fingervarmt.

Hell væsken i bollen med det tørre og bland sammen til du får en jevn deig.

La deigen heve i omtrent en time, til den er omtrent doblet i størrelse.

Del deigen i to omtrentlig like store deler.

Kjevle ut to runde leiver, og del dem i åtte like store deler.

Rull sammen delene fra den bredeste delen til den smaleste.

La horna heve i omtrent en time før de stekes.

Stek horna i ovnen på 170 grader i omtrent 20 minutter – bruk varmluft for da kan du steke begge brettene samtidig.

Horna burde avkjøles litt før de spises, men de er aller best når de fremdeles har litt lunk i seg fra å være nystekte.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg