Noen ting tar lenger tid enn andre – plukke solbær for eksempel.
Hvor lang tid jeg (foreløpig) har brukt på det vet jeg ikke, men det begynner å bli en del. Ble riktignok lite plukking i dag. Fikk renset det jeg plukket i går. Et spann som ble til 750 gram ferdigrensede solbær som nå får et opphold i fryseren.
Om bærene skal brukes til saft, er det ikke noe behov for å rense de. Skal de brukes til syltetøy eller andre ting derimot, er det lurt at de er renset.
Jeg har lagt i fryseren omtrent like mengder rips og solbær som ikke er renset og som jeg tenker kan bli til saft. Alt som er igjen av solbær som jeg plukker nå; vel, noe tenker jeg kan bli syltetøy (spent på om jeg liker det…) og noe kan bli andre ting – om noen har tips til andre ting??
Hver gang jeg løfter på en gren, dukker det opp nye solbær jeg ikke hadde lagt merke til. Eller så går jeg andre veien rundt buskene og da dukker solbærene opp som troll av eske. Det føles litt som historien som aldri tar slutt fordi det er såpass mye solbær.
Tips til andre ting: is!! 😍
150 gr bær
50 gr sukker (eller mer)
1 egg
1 dl fløte
Bland bær (gjerne frosne!) og sukker. La gjerne stå over natten så de safter seg. Press gjennom en sikt (frøene er ikke gode frosne)
Skill egget. Pisk hviten stiv, ha i 1 ss sukker og pisk til marengs. Ha i plommen.
Pisk fløten til krem og bland inn marengsen.
Hell i mesteparten av saften og bland inn. Sett i fryseren. Etter en time tar du boksen ut, heller over resten av saften og rører bare bittelitt så det blir ‘ripple’ og setter tilbake.
Hvis bærene er veldig modne, kan de godt få selskap av 1 ss sitronsaft.
Kos deg! 😘
Solbæris? Hm, det tror jeg aldri jeg har smakt. Det må absolutt testes ut!! 😍