Ekstrajobb(er)

De fleste jeg kjenner enten har full, fast jobb, eller så ønsker de seg det. Jeg var også der veldig lenge; mye fordi jeg trodde at det var sånn det skulle være – alle enten gjorde det eller drømte om det.

Jeg hadde det en stund jeg også, 100% fast jobb. Kan ikke påstå at jeg kjenner så mange som har det og en ekstrajobb.

Noen jeg vet om har mindre stillinger, og så fyller de opp med andre ting for å få så nærme full jobb de kan. De fleste av disse ønsker seg også en full, fast jobb så vidt jeg vet.

At mange ønsker seg en slik jobb er naturlig da det ofte er det som gir best uttelling når det kommer til lønn.

På den annen side, en ekstrajobb kan gi deg andre ting.

Min ekstrajobb er på en måte i samme fagfeltet jeg har hovedjobben min; bøker. For øyeblikket er jeg ikke nødt til å ha den ekstrajobben på grunn av penger, men jeg liker den. Jeg får andre og nye impulser som gjør at jeg bruke meg selv på ulike måter i de ulike jobbene. Jobbene gir et avbrekk fra hverandre fordi det er fokus på ulike ting. Det er forskjellige kollegaer som gir meg ulike input og motiverer meg på varierende måter. Selvfølgelig er lønnen som følger med ekstrajobben en bonus (hvem liker ikke litt ekstra penger?)

Noen tar seg en ekstrajobb fordi de har et behov for ekstra penger; enten midlertidig eller mer permanent.

Andre igjen tar seg ekstrajobber fordi de bare ønsker mer penger så de kan gjøre mer av det de ønsker som koster penger.

Så er det alle de andre som har ekstrajobber av mange ulike grunner; jeg håper i alle fall at en grunn til å ha en ekstrajobb er fordi de liker jobben. Sånn er det i alle fall med meg.

På mange måter kan en ekstrajobb være en god investering i deg selv. Ikke bare fordi du får en ekstra lønn, men fordi du ofte må bli bedre til å prioritere og gjennomføre ting fordi du har mindre tid. Selv om mange klager over at de har lite tid, har de fleste en mulighet til å lage seg tid for å jobbe mer eller ekstra ved å kutte ned på andre ting: Netflix for eksempel eller susing på internett (begge ting jeg selv bruker uhorvelig mye unødvendig tid på).

En ekstrajobb kan lære deg nye, nyttige ferdigheter som du kan benytte deg i mange tilfeller. Det kan hjelpe deg i hovedjobben din. Det kan hjelpe deg for å utvikle deg; både som person og som arbeidstaker. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet om du skulle ønske å bytte jobb på et tidspunkt. Det kan gjøre at du kan knytte nye og nyttige kontakter som kan være lure å ha i fremtiden; enten de kan hjelpe deg eller du kan hjelpe dem.

Så mye godt kan komme ut av en ekstrajobb. Bare pass på at du ikke sliter deg ut, det er det stort sett ikke verdt.

Fokuser på hva en ekstrajobb kan gi deg om du vurderer den veien. Det kan gi deg mange spennende muligheter i fremtiden.

#jobb #arbeidsliv #penger #ferdigheter

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg