Planlegg skolestarten

Skolestarten er over oss. For de fleste er det allerede gått en uke.

Mange har som mål å være forberedt til skolestart og gjøre en god innsats dette året. Fordi dette er året hvor de ikke skal bli liggende bakpå, men heller i forkant og dermed slippe å stresse i siste liten før hver bidige innlevering.

De fleste av oss har gode og store intensjoner om å gjøre ting, men ofte er det det de blir intensjoner. Gjør noe mer praktisk med dem. Ikke bare tro at i år er året hvor du kommer til å få det til. Du må faktisk planlegge det.

Hvis du virkelig ønsker at dette året skal bli ulikt de andre, sett deg ned og planlegg når du skal gjøre hva. Husk å ha slingringsmonn på mye av det du vil/skal/må gjøre i tilfelle noe tar lenger tid enn du forventer. Finn ut når du skal lese pensum, når du skal jobbe med oppgaver, når du skal lese til prøver, når du skal se familie og venner (ja, disse tingene må også inn i planen!), når du skal ta pauser. Pass på at selv om du planlegger å være strukturert, så kommer det til å komme ting i veien. Du kommer til å bomme en del ganger, men da er det viktig at du ikke gir opp, men fortsetter med planen. Husk at livet består av en uendelig menge med endringer etter hverandre, så ikke få sjokk når de kommer. Planen du legger nå på starten kommer til å måtte endre seg.

Vær klar over at veien og målet burde stemme overens. De færreste av oss er overmennesker som får til absolutt alt, så ikke forvent det av deg selv. Forvent å gjør så godt du kan og husk at om du absolutt skal sammenligne deg med noen, så sammenlign deg med hvordan du var i går eller i forrige uke.

Alle har gode og dårlige dager, så når du har en dårlig dag, minn deg selv på de gode dagene. Når du har en god dag, vær fornøyd!

#tanker #meninger #motivasjon

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg