Penger – august 2016

Nok en gang har jeg lest en del bloggposter om penger, sparing, øking av inntekt og lignende. Det er så mye interessant der ute som bare venter på å bli oppdaget og brukt. De er ikke alltid enige om alt, men sånn skal det være, det er tross alt ikke alt som passer til alle.

Jeg har studielån fra flere år tilbake når jeg tok bachelorgraden min. Jeg har huslån i banken. Jeg har lånt penger fra mine foreldre for å få råd til hus. Jeg betaler ned på alle disse tingene hver måned, sakte og sikkert. Jeg sparer også penger hver måned. Jeg passer på at brukskontoen min aldri går helt tom. Så jeg føler at jeg gjør mange av tingene jeg burde i forhold til pengene mine. Ja, jeg kunne sikkert kjøpt et noe mindre hus og kanskje sluppet å låne penger fra foreldrene mine, men jeg liker å ha god plass og er villig til å betale litt for det.

Jeg har lagd meg sparemål som jeg har lyst til å nå. For å nå sparemålene burde jeg finne en måte å tjene mer penger på. Det er nemlig ikke snakk om å bruke mye mindre penger enn det jeg gjør nå. Grunnen til det er at jeg ikke bruker mye penger. Det å finne en ekstra inntekt har jeg ikke funnet en god løsning på enda. For øyeblikket er det ikke det som står høyest hos meg – det har å gjøre med at jeg er i full jobb, og studerer deltid ved siden av – noe som gjør at tiden min er fullpakket allerede. Likevel prøver jeg å tenke smart når jeg bruker penger.

Jeg har en sparekonto hvor jeg setter inn penger hver måned, og jeg har startet å spare i fond hver måned. Dette er de to tingene mitt nåværende sparemål fokuserer på. Målet er kr 50.000,- pr 01.01.2017. Pr. 06.09.2016 står det totalt kr 30.881,79 på sparekontoen og i fondet. Det er det første delmålet mitt (men jeg er usikker på om jeg kommer til å klare det). Jeg har tenkt meg et større totalmål lenger frem i tid, men i skrivende stund vurderer jeg fremdeles hvor stort dette skal være og hvordan jeg skal legge opp delmålene.

Jeg har hørt det er lettere å nå mål om en deler de med andre, da er det kanskje noen som følger med og lurer 🙂

Har du noen sparemål?

#penger #sparing #økonomi #privatøkonomi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg