Den månedlige pengesjekken

Noen ganger glemmer jeg det, men jeg prøver å sjekke hvordan tilstanden på økonomien min er den siste dagen hver måned. Hvor mye kom inn på konto i løpet av måneden? Hvor mye penger gikk til faste utgifter (også kalt regninger)? Hvor mye penger gikk til variable utgifter (mat, klær, bensin, og alt mulig annet)? Hvor mye sparte jeg i løpet av denne måneden? Jeg sjekker også lånene mine – studielån og boliglån er de jeg har. Kredittkortet får også en sjekk med hva som gjenstår så jeg kan få betalt det ned.

Før var jeg fornøyd når det var penger igjen på slutten av måneden, men etter at jeg begynte med en månedlig pengesjekk er jeg mer bevisst. Bevisst på hva jeg bruker penger på, hvor mye som faktisk går og hvor mye jeg har igjen. Nå har aldri jeg vært en som bruker penger jeg ikke har, men jeg føler likevel at med en slik sjekk har jeg mer kontroll. Dessuten er det gøy å se at sparekontoen øker og lånene minsker.

Å vite at jeg har en liten buffer i tilfelle noe skulle skje gjør at jeg sjeldent bekymrer meg for penger – noe jeg vet ikke er tilfellet for alle. Dessverre! Med det mener jeg ikke at alle nødvendigvis trenger å ha i overflod, men å slippe å bekymre seg for en høyere strømregning for eksempel, eller å vite at en har litt ekstra til julegaver og julemat – burde ikke bare være for noen. Jeg har ingen forslag til hva jeg kan gjøre for å hjelpe, men jeg tror at å ha en oversikt og litt kontroll er en start (skjønt, om det ikke kommer nok penger inn vil jeg tro det fort kan føles umulig).

Noe jeg har skrevet om før, og som jeg stadig tenker på, er hvordan en kan gjøre små (eller store?) ting for å få mer penger inn. Foreløpig har ikke jeg klart å få det til, men kanskje snart?

3 kommentarer
    1. Jeg har heller aldri brukt penger jeg ikke har. Men stort sett brukt det jeg har. Det er bare dette siste året samboeren min og jeg har laget oss en buffer, og det er utrolig kjekt å ha! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg