Hvordan går det med målene halvveis i 2018?

I starten av desember 2017 satte jeg meg noen ambisiøse mål for 2018. Flere av dem ble endret allerede på starten av 2018, mens andre har jeg helt glemt bort. Ups?

Siden det nærmer seg halvveis i året ble jeg nysgjerrig på meg selv; hvordan går det med målene jeg hadde satt meg (og så glemt…)?

TL; DR: jeg har klart et par mål; tilnærmet alle de andre går det skikkelig dårlig med… Forbedringspotensialet er stort!

Økonomisk:

Utgangspunktet for nedbetaling av boliglån var kr 60.000, men dette endret jeg til kr 50.000. For øyeblikket ligger summen på kr 13.459,61, så det er godt å vite at selve halvveispunktet i året ikke er helt enda. Målet jeg satte i utgangspunktet har jeg nå ingen tro for at jeg klarer. Så spørsmålet blir om jeg får til målet med kr 50.000; jeg er litt tvilende til det akkurat nå. Tror du jeg kan klare det?

Pengene jeg ønsket å spare var kr 30.000, dette oppgraderte jeg til kr 32.000 uten at jeg nå husker hvorfor. Kjenner jeg meg selv rett var det fordi jeg ville avslutte året med et rundt tall…

Ekstra betaling på studielånet ble en mye enklere greie fordi der hadde jeg for det første ikke satt et eksagt tall, og for det andre går det nesten automatisk litt ekstra inn der hver måned på grunn av utfordringen jeg har sammen med Ingrid fra bloggen Voksen, til slutt.

Det med nullbasert-budsjett har jeg rett og slett ikke nerver til. Jeg takler ikke når det står for lite på kontoen. I høst var det like før jeg førte over penger fra sparekontoen til brukskontoen fordi det bare var kr 200 igjen (bilen måtte på verkstedet; jeg hadde penger på regningskontoen, men jeg betaler jo med kort og de to tingene er ikke knyttet sammen…). Med tanke på at jeg ikke hadde noen planer om å bruke et øre før jeg fikk lønning to dager etterpå var det absolutt ingen grunn til panikk, men så har jeg vært vant til å alltid ha litt ekstra – bare i tilfelle.

Gjennom å lese blogger og gjøre litt research på nettet føler jeg at jeg har forstått mer om økonomisk frihet, men foreløpig er jeg ikke noe lenger i hvordan jeg skal komme meg dit. Jeg sparer i fond hver måned og tenkte det var godt nok. Nå har jeg forstått at det er mulig å investere i aksjer som gir utbytte hvert år, men foreløpig har jeg ikke skjønt noe mer enn det – så om noen kan forklare det for meg ville det vært supert!

Helse:

Målet med å gå tur og gjøre styrkeøvelser hver dag – vel – burde kanskje bare hoppe over dette punktet??

Selvutvikling:

Å lese en fagbok i måneden viser seg å være vanskelig når noen bøker er tykkere enn andre, og jeg i tillegg ønsker å lese litt skjønnlitteratur. Fagboken jeg har brukt lengst tid på i år er The success principles av Jack Canfield – den brukte jeg over to måneder på, og jeg vil lese den igjen. Bare ikke perm til perm denne gangen, men plukke ut de prinsippene jeg ønsker å jobbe med. Absolutt en bok jeg kan anbefale forresten.

Et annet mål var å fortsette og fullføre studiet i Bedriftsøkonomi – det er også bare å sette en strek over for der har jeg tatt en pause. Hvor lang denne pausen blir er det ingen som vet, aller minst jeg.

Annet:

Det første punktet her var å få en ekstra inntekt. Med tanke på at jeg skifter jobb og min nye faste jobb er en 80% stilling og jeg har i tillegg skaffet meg en liten ekstrajobb – så kan jeg vel si at dette punktet er godkjent og blir gjennomført! 🙂

Blogging annenhver dag derimot, det har jeg ikke klart å gjennomføre. For tiden jobber jeg heller med å klare å blogge to dager i uken. Selve skrivingen er ikke problemet, utfordringen er heller å komme opp med nok ideer til at jeg ikke gjentar meg selv. Tips og ønsker tas imot med takk!

YouTube for bøker var jo et annet mål jeg hadde og der har jeg også klart å gjennomføre; jeg har lagt ut en video hver mandag siden september når jeg startet. Det tar tid, men er gøy. Her er også utfordringen å være kreativ og komme på nye ideer til videoer og anbefalinger.

Skriving av bok går veldig i bølgedaler, nå om dagen har det vært lite skriving. Jeg satser på at det tar seg opp igjen for jeg liker historien jeg skriver på og innrømmer gladelig at det hadde vært sykt gøy om jeg kunne få gitt den ut.

Siste målet på listen jeg lagde i starten av desember 2017 var å bli bedre til å si nei. Denne feiler jeg på så det griner etter…… TRENGER TIPS!

Lagde du deg noen mål for 2018 som du ønsket å gjennomføre? I så fall; hvordan ligger du ann i løypa? Er du som meg; feiler på de fleste av dem, men har i det minste gjort noe?

#mål2018 #mål #planer #penger #økonomi #livet

3 kommentarer
    1. Nullbasert budsjett betyr ikke at det skal være null kroner på konto! Jeg har minst 2000 kr på brukskonto, 10.000 på regningskonto, og 8000 på kontantuttak konto. Nullbasert budsjett betyr bare at du har en plan for alle kronene du tjener i måneden. Sånn at du ikke planlegger å ha 100 kr som du kan flytte på, hit og dit etter behov. Da blir tanken raskt mens du er på Kino i begynnelsen av måneden, “Åh, jeg har jo de 100 kr, jeg kjøper det popkornet til 40 kr”. og så er du på kafe noen uker etter, litt sulten, og tenker “jeg brukte jo 30 kr på popkornet. Jeg kan jo da kjøpe den bollen til 49 kr.” og så på slutten, når du har litt lite til å få med deg en sjokolade hjem. “Jeg brukte jo 30 kr på kinoen, 40 på bollen. Da har jeg 30 kr å kjøpe sjokolade for” Og upsidaysi så har du brukt 20 kr for mye.
      Bare ha penger på konto du Kjersti. Enten så har du noen kontroller i løpet av uken og skriver ned hvor mye du handler for og trekker i fra, eller så kan du gjøre som meg: For ting som mat og lommepenger, foretrekker jeg å ha kontanter, da slipper jeg å tenke meg om, for å passe på at jeg ikke bruker for mye

    2. Ingrid; voksen tilslutt: Aha, lyspæreinformasjon! Da burde det ikke være noe stress å ha nullbasert budsjett. Kjekt når andre kan forklare meg ting jeg har misforstått 🙂

      Bruker faktisk mindre og mindre fysiske penger, noe som overrasker meg litt. Kortet er knyttet opp mot bonusordninger i enkelte matbutikker så da bruker jeg kortet for å kunne ha nytte av det. Har lagd et enkelt system for meg selv hvor jeg skriver på handlelisten hvor mye penger jeg kan bruke i matbutikken den uken og så er det bare å holde seg under den summen. Fungerer overraskende bra for meg 🙂

    3. Nei, Nullbasert budsjett er den beste budsjettformen du kan ha. Føler du deg noen gang at du har for lite penger til morsomme ting, så er det du som har satt opp budsjettet og du kan gjøre endringer. Bare ikke bruk noe ekstra før du har sjekket at budsjettet går opp i opp. Som sagt, har du litt slingringsmon lagt inn, blir det raskt at det slingringsmonnet dobles for man husker ikke hvor mye man har brukt av det. Eller at man faktisk har brukt av det.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg