Under 100.000!

Jeg har delt boliglånet mitt i to; en del med fast rente og en del med flytende rente. Dette var noe jeg gjorde når jeg tok lånet fordi jeg ville ha stabiliteten det gav meg å ha fastrente, men jeg ville også ha muligheten til å kunne nedbetale ekstra om jeg hadde økonomien til det.

Noe av grunnen til jeg gjorde det var fordi jeg alene var ansvarlig for boliglånet og det føltes skummelt å ta på seg et så stort ansvar. Jeg regnet med at jeg kom til å klare det bra, men det var den lille tvilen som ofte dukker opp som gjorde meg nervøs.

Nå er det gått snart fem år siden jeg kjøpte hus og begynte å betale ned. Jeg husker ikke helt hvor stor summen var på den lille delen, men den er definitivt blitt mindre – spesielt de siste årene.

Delen med fastrente var i starten 80% av lånet, nå er den totalt sett mer fordi “lilledelen” av lånet som jeg pleier å kalle det er absolutt mindre enn den var.

Denne måneden, februar 2018, var måneden lillelånet endelig kom under kr 100.000! Følelsen å se tallet: 99.930 på den delen gav meg en følelse av å ha fått det til. Jeg har klart å nedbetale en god sum ekstra. Det gir meg litt ekstra blod på tann når jeg ser at lånet minker.

Betaler du inn ekstra på noe lån du har?

#privatøkonomi #personligøkonomi #økonomi #penger #huslån #boliglån #nedbetaling

4 kommentarer
    1. Gratulerer! Så gøy! Jeg antar at du nå kjenner enda større motivasjon til å betale ekstra på lånet enn du gjorde tidligere! Hva skal du gjøre når du har betalt ned alt på det flytende?
      Jeg skal gjøre nesten det samme på boliglånet som vi har gjort på studielånet. Hver måned skal jeg betale tilbake det som var den originale summen: 4660 kr i måneden. Det blir nesten 300 kr ekstra hver måned, og det er økende.

    2. Eg betaler bare renter for tiden. Så lånet mitt blir ikkje mindre 🙁
      Men det er fordi eg har tatt meg den luksusen å bare jobbe 60%. Og har da fire dager helg.
      Men før eller seinare må eg nok få meg større inntekt enn eg har no.

    3. Ingrid; voksen tilslutt: Takk; jeg har sett tallet nærme seg en liten stund og ventet på følelsen det ville gi meg, absolutt verdt det!
      Alltid gøy å betale ekstra på lån og se det minker stadig mer!
      Vel, jeg har jo en stor del lån med fastrente – som blir flytende rente til sommeren….kommer nok likevel til å fokusere på lilledelen for å bli helt kvitt den.

      (ulempen nå er at jeg har gått sykmeldt litt for lenge og kommer dermed til å bare få lønn de prosentene jeg jobber, noe som kommer til å gjøre at det ikke blir noe ekstra før jeg klarer å jobbe mer igjen. Fordelen: jeg har betalt ekstra så månedsbeløpet er mindre enn det var; og jeg har en grei sparekonto så jeg slipper å bekymre meg for økonomien med det første.)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg