hits

Mål for 2018

For en del år siden hadde jeg en plan som jeg syns var ganske bra; jeg skulle få 100% fast jobb og kjøpe meg hus. Planen slo til fordi jeg jobbet hardt med den. Det jeg ikke hadde tenkt på, var etterpå - hva skulle jeg gjøre når jeg fikk til det jeg hadde planlagt? Så nå har jeg hatt noen "planløse" år. Heldigvis har jeg begynt å ta tak i det igjen, så nå har jeg lagd noen mål for 2018. Fordelen med mange av disse målene er at de kan videreutvikles og endres etterhvert, på den måten vil jeg alltid ha noe å strekke meg etter og aldri bli stående på stedet hvil.

Økonomisk:

- Nedbetale boliglån med kr 60.000,- (første prioritet)

- Spare penger; totalt kr 30.000,- (andre prioritet)

- Betale ekstra på studielån, ikke noe spesifikt tall her for det er bare om jeg får noe ekstra noe sted (tredje prioritet)

- Følge et nullbasert-budsjett jeg setter opp hver måned

- Lære mer om økonomisk frihet; hva det kan bety og hvordan oppnå det

Helse:

- Gå tur og gjøre litt styrkeøvelser hver dag (målet er å gå hytte-til-hytte på Hardangervidda sensommeren 2018, så her er det bare å begynne treningen ordentlig)

Selvutvikling:

- Lese minst en fagbok om vaner, økonomi, suksess og lignende i måneden (jeg har en liste som kan vare i mange år; men nye tips er alltid interessant)

- Ta opp igjen faget Videregående finansregnskap våren 2018 og få en god karakter på eksamen (jeg strøyk våren 2017, men målet blir å få en B...)

- Fortsette med resten av årsstudiet av Bedriftsøkonomi som jeg startet på? (denne er jeg usikker på om jeg får til, matematikk er ikke min sterkeste side; har så langt tatt noen av fagene på deltid)

Annet:

- Gjør noe for å få en liten ekstra inntekt (her må jeg gjøre litt research for å finne ut av hva det kan være; tips tas imot med stor takk!)

- Blogge her annenhver dag (men bare om jeg har noe å si; tanker om alt mulig er en ting, mens svada er jeg ikke så fan av)

- Legge ut YouTube-videoer om bøker hver mandag

- Skrive en bok

- Bli flinkere til å si nei når det er ting jeg ikke har tid/energi/lyst til - ikke bare automatisk si ja fordi det høres spennende ut der og da.

Har du lagd deg noen mål for 2018? (ikke nyttårsforsetter, men faktisk planer du har tenkt til å jobbe mot å oppnå...) Ikke minst; har du lagd en plan for hvordan du skal oppnå målene dine?

#mål #planer #langtidsplan #mål2018 #plan2018 #økonomi #penger #privatøkonomi #økonomiplan #utvikling #selvutvikling #youtube #studier #student #skriving

5 kommentarer

Ingrid; voksen tilslutt

03.12.2017 kl.15:19

Yay fordi du skriver om Youtube kanalen din!

Kjempe bra mål, og ganske SMART også. :-)

Kjersti

03.12.2017 kl.18:28

Ingrid; voksen tilslutt:
:)
Jobber med SMART-mål, men føler ikke alltid at det er like lett...

Ingrid; voksen tilslutt

03.12.2017 kl.19:06

Nei, det er det ikke! Man må jo konkretisere og formulere og planlegge og følge opp! Mye styr, men det har lønnet seg for meg!

Sam

05.12.2017 kl.23:32

Mange fine mål! Blir interessant å følge hvordan det vil gå for deg å følge dem neste år. Har selv begynt å tenke på mål, men ikke fått noe på papiret ennå...

06.12.2017 kl.08:55

Det var ambisiøse mål! Lykke til. Men ikke bli så skuffa dersom du ikke får til alt!

Skriv en ny kommentar

Kjersti

Kjersti

34, Sandefjord

Økonomi - lesing - gåturer - hage - planter - håndarbeide. Alt dette er ting som interesserer meg. Kontakt: kjerstig.lunde@gmail.com

Kategorier

Arkiv